Zallatorvos szivféreg


Szakszerűség humorral ötvözve: ő a Zállatorvos B. Állatorvosi, egészségügyi videóit szabadidejükben nézik az érdeklődők, vagy diákoknak vetítik biológia órán. Ő Simanovszky Zoltán, azaz a Zállatorvos, akinek állat-egészségügyi témájú videóiban éppen megfelelő arányban elegyedik a szakszerűség és a humor. De hogyan veszi rá magát egy praktizáló állatorvos arra, hogy az elsőt elkészítse?

Szakszerűség humorral ötvözve: ő a Zállatorvos

Érdekes helyzet volt, mert a kutya bizonyíthatóan sosem járt külföldön. A szívférgesség ugyan elő-előfordult korábban már Magyarországon is, ám annyira ritka volt, hogy kuriózumnak számított.

  • Baktériumok által okozott baktériumok paraziták
  • A zoonózis Mit jelent ez a szó?
  • Zállatorvos csatorna követőinek száma elérte a et!
  • Vastagbél méregtelenítő Chicago
  • A szívférgességről Hazánkban egyre terjedőben van a szívférgesség, amely egy élősködő Dirofilaria immitis által okozott súlyos megbetegedés.
  • A zoonózis - Felelős Állattartás
  • Lyme-kór - csak egyszerűen 1.

Ezt az esetet aztán fel is kapta a média, amely nem mindig pontosan ismertette a betegséget. Erre kisebbfajta pánik tört ki, a kisállatok gazdái ismeretek hiányában sok kérdést tettek fel, néha egészen hajmeresztő felvetések is voltak.

Zállatorvos a szívférgességről

Ekkor jött az az ötletem, hogy meg kellene valahogy magyarázni a betegség lényegét a laikusoknak olyan módon, hogy az egyszerre legyen szakszerű és közérthető. Nem zallatorvos szivféreg Magam is emlékszem, hogy parazitológia előadásokon szó volt ilyesmiről, de a legtöbb állatorvos nem volt teljesen tisztában akkoriban azzal, hogy milyen részletei vannak ennek a kórképnek.

Nekem is utána kellett járnom a tényeknek, nekem is tanulnom kellett. Hogy találta ki, hogy ezek rövid animációs videók lesznek? A Zállatorvosnak logója is van — Nem egyik napról a másikra ment, sokat gondolkodtam ezen. A szívférgesség nem egyszerű betegség, le kellett egyszerűsíteni a mondandót, ráadásul úgy, hogy az még szakszerű és érdekes is legyen. Aztán az sem volt mindegy, zallatorvos szivféreg milyen platformot találok a dolgok közlésére. Először zallatorvos szivféreg webes képregényben gondolkodtam, aztán rájöttem, hogy ezzel számos nehézség adódna.

Egy újabb weboldal nem biztos, hogy megmozgatja az emberek fantáziáját, én magam nem is nagyon értettem a webszerkesztéshez, ami az oldal megalkotásához és fenntartásához kellett volna. Ekkor jött az ötlet, hogy a YouTube-ot válasszam.

Itt adott a platform, nem kell fenntartani, csak fel kell tölteni rá a videókat. Nem tudtam, hogy kellene ilyeneket csinálni, azt leszámítva, hogy van egy alapvető rajztehetségem, nem igazán értettem a videók készítéséhez.

Orsóférgesség - csak egyszerűen

Az első ötletem az volt, hogy megrajzolok néhány rajzot, és azokat statikusan egymás után helyezve alánarrálom, vagyis a képekhez beszélek, és gyermekek helmintos vizsgálata adom át az információkat. Ez nagyon lassan ment, bevontam hát egy ismerőst, aki szeretett volna ugyan segíteni, de nem igazán volt erre ideje.

zallatorvos szivféreg a test fertőzése parazitákkal

Ami azt illeti, nekem is volt akkoriban más dolgom. Hogyan lett ebből az a videósorozat, amit ma ismerünk? Más emberek erre általában ötven körül kerítenek zallatorvos szivféreg, nekem harmincnégy évesen sikerült összehozni.

Nem voltam benne biztos, hogy a továbbiakban is praktizáló állatorvos szeretnék lenni, viszont máshoz nem értettem. Úgy gondoltam, hogy nyűglődés és önsajnálat helyett akár be is fejezhetném a videót, amíg megoldást nem találok a helyzetemre.

Így végül júliusában megjelent az első kisfilm, amely a szívférgességet boncolgatta. Én magam is meglepődtem, de már ennek az első videónak olyan sikere lett, hogy napokon belül jobbról- balról érkeztek együttműködési és szponzorációs ajánlatok.

A szívférgességről

Miután felcsillant a jövedelmezőség reménye, úgy döntöttem, hogy a praxisba való visszatérést bizonytalan időre elnapolom. Milyen fázisok vannak egy-egy videó elkészítésében?

zallatorvos szivféreg hangzik paraziták beszédében, hogyan lehet megszabadulni

Ma már zallatorvos szivféreg mint húsz videóm van. Az alapvető séma nagyjából úgy néz ki, hogy megjön az ötlet, mit kellene feldolgozni. Erre írok egy vázlatos videó-forgatókönyvet. Ehhez persze nekem is utána kell járnom a dolgoknak, nekem is tanulnom kell. Senki ne zallatorvos szivféreg, hogy nekem minden egyből a fejemben van, minden egyes videóra felkészülök. Eközben döntöm el azt is, hogy a sok információból mi a lényeges, mit kell beletenni a videóba, és mi az, ami elhagyható.

A következő lépés a lazább részek kitalálása, zallatorvos szivféreg kell találni a poénokat, meg kell rajzolni a vázlatokat. Végül pedig minden esetben szakmai lektorral is ellenőriztetem az anyagot, a forgatókönyvet is, majd az elkészült verziót is.

Lektornak mindig az adott terület szakértőjét kérem fel. A Youtube-on, illetve általában az interneten nagyon sok hiteltelen, valótlan dolog van. Azt akartam, hogy amit én csinálok, az ne ezek közé tartozzon, hogy a közönség is lássa, hogy az állításaimat egy zallatorvos szivféreg is lektorálta.

Ezen felül egyébként a barátaim is megnézik a videókat, ők is élnek néha jogos kritikákkal. Legújabb tervem, hogy élőszereplős videókkal gazdagítom a repertoárt — ezekhez még zajlik a felszerelés beszerzése. Meg lehet ebből élni? Persze nem a hirdetési bevételekből, hiszen ahhoz nagyon sok néző kellene.

  1. Szívféreg térkép
  2. Патрик не доверял версии Роберта в основном потому, что муж Элли был ужасно расстроен.
  3. Szakszerűség humorral ötvözve: ő a Zállatorvos

Jelenleg a Youtube-on mintegy 35 ezren követik a csatornámat, a Facebookon pedig 15 ezren. Ahhoz, hogy a nézettség hirdetési bevételeiből meg lehessen szerényen élni, legalább havi egymilliós nézettség kellene, nekem az elmúlt bő három évben volt két és félmillió.

zallatorvos szivféreg A hymenolepidosis a legegyszerűbb

A hirdetési bevétel tehát kiegészítés csupán, a fő bevételem a nagy szponzoroktól származik. Elindítottam továbbá a Patreon-oldalamat, amely egy fórum arra, hogy kisösszegű adományokkal támogassanak mindazok, akik szeretik amit csinálok.

Melyikre a legbüszkébb?

Ezeket a részeket nagyon szerettem csinálni, ráadásul a lezárást sikerült nem csak humorossá, de inspirálóvá és lélekmelengetővé is tennem. Vannak kritikusai is?

zallatorvos szivféreg milyen gyógyszerekre van szüksége a férgekhez

Szerencsére komoly szakmai kritika nem adódott zallatorvos szivféreg. Mégis valaki azt írta, hogy ezért nem meri levetíteni diákoknak, míg tudom, hogy máshol biológia órán ez megy. Az evolúcióról mondottakat pedig a téma szkeptikusai rosszallották, ami nem nevezhető szakmai kritikának. Ezek a negatív visszajelzések azonban zallatorvos szivféreg nem túl gyakoriak. Most hogy látja, célba ért ez a folyamat?

Jobban ismerik ma az emberek a témát, mint korábban? Annyi biztos, hogy jó úton haladunk errefelé. Hallom, hogy több állatorvosi rendelőben ezek mennek a váróban elhelyezett monitorokon, iskolákban órákon vetítik, szóval valami hatása valószínűleg van. Állatorvosok is mondják, hogy a kliensek tájékoztatásában tudják használni. Különösen népszerűek az általános orvosi és a közegészségügyet érintő témák, mint például a zallatorvos szivféreg és a baktériumot összehasonlító anyag, ezért a jövőben is szeretnék az állategészségügy és a közegészségügy metszetében lévő betegségekkel, jelenségekkel foglalkozni.

zallatorvos szivféreg az ascaris népi gyógyszer eltávolítása

Annak is örülnék, ha az élőszereplős kisfilmek beiktatásával gyakrabban tudnék videókat feltölteni. Nyilván a csatorna működésének feltétele, hogy eltartsa önmagát és engemami egyelőre zallatorvos szivféreg néz ki, hogy megvalósítható. A Zállatorvos tehát ban is jelentkezik majd.