Tyuk galandfereg. Zártan tartott csirkék parazitózisai - Agro Napló - A mezőgazdasági hírportál


antihelmintikus gyógyszer prazicid

Kárpátinfo hetilap Ugyanis a baromfi ürülékével a szabadba kerülő különböző bélférgek jelentős része itt húzódik meg - magyarázza Petricsko Okszana, a beregardói állatpatika vezetője. A fertőzés tényének megállapításához nem feltétlenül szükséges laboratóriumi vizsgálat, hisz például a hetes baromfi súlya átlagosan meghaladja a másfél kilogrammot még akkor tyuk galandfereg, ha nem állandóan táppal etették őket.

A szóban tyuk galandfereg szárnyas viszont, bár esetleg szépen kifejlődött, csak csont és bőr.

hatékonyan megszabadulni a férgektől

Tyuk galandfereg Levamizol elevezésű széles spektrumú folyékony készítményt például az itatóvízbe keverjük az egymást követő két reggelen keresztül. A gyakorlatban ez a következőképpen történik: egy üvegcse 10 ml Levamizolt 5 l vízben feloldunk, ennek az első reggel a felét adjuk oda állatainknak. Az adag fiatal baromfi féregtelenítéséhez elegendő. Az Anvermin, vagy az Albendazol elnevezésű por alakú tyuk galandfereg viszont a takarmányhoz keverjük.

gyógyszerek a férgek vermox

Méghozzá úgy, hogy a gyógyszerészkollégák a baromfi átlagos súlya alapján kiszámítják, mennyi gilisztaporra van szükség. Egyébként baromfi féregtelenítése nem túl költséges hrivnya.

Tudni kell, hogy a tapasztalt baromfitartók rendszeresen féregtelenítik az állományt.