Trichinosis tesztek


Nem uniós előírásról van szó, mivel azonban a csak füstölt kolbász és hús fogyasztása miatt az utóbbi években is előfordult fonálférges fertőzés trichinaaz állam úgy döntött, ezentúl minden disznót megvizsgálnak.

A mintavétel ingyenes, és nem feltétlenül kell állatorvost hívni, a gazda vagy a böllér is leveheti.

trichinosis tesztek

A mellkast a hasüregtől a kiterjedt izmos-inas rekeszizom választja el. Ennek közepén hatol át a nyelőcső, ennek gyomor felőli részét a rekeszizom trichinosis tesztek lapos és hosszabb izmos húsos része veszi körül, körülbelül tenyérnyi szélességben.

Steven Rinella Explains How He Contracted Trichinosis on an Episode of MeatEater

Ezek az izmok felül a gerincoszlophoz, alul pedig a mellcsontra tapadnak. Innen kell leválasztani diónyi nagyságú darabot a sertés bal és jobb oldalából is, és a hozzájuk tartozó inas résszel együtt ellenőrzésre kell leadni.

A mintát a hűtőszekrényben kell tárolni, a csiga parazita nem lehet!

trichinosis tesztek

Ha egyszerre több disznót vágunk, mindegyikből mintát kell venni, s külön zacskóba tenni. Ha fertőzött a hús, 3 napon belül biztosan megjelennek az állategészségügyi szakértők. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk.

trichinosis tesztek

Az ujszo. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek. Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad trichinosis tesztek szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása.

trichinosis tesztek

Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk. Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.

trichinosis tesztek

Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra!

trichinosis tesztek