Pasziánsz szabályok


pasziánsz szabályok

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez Négy példa a pasziánszok sokféleségére A pasziánsz az egyszemélyes kártyajátékok családja. Nagyon sok fajtája van, de a játék lényege mindegyiknél az, hogy a kártyákat véletlenszerű leosztással valamilyen rendben az asztalra helyezzük, majd pontos szabályok betartása mellett ezeket megpróbáljuk egy másik rendbe áthelyezni, egyszerre egy vagy több lapot mozgatva.

pasziánsz szabályok

Az alapelrendezés és a szabályok határozzák meg annak a valószínűségét, hogy az átrendezést végig tudjuk-e vinni, így vannak könnyebb és nehezebb játékváltozatok. Európában ugyanez a szó angolul ejtsd: péjsönsz is használható a játékra, míg az amerikai angolban a játékot elsősorban solitaire ejtsd: szoliter néven ismerik.

pasziánsz szabályok

Ennek a szintén francia szónak az eredeti jelentése 'magányos, egyedüli'. Félreértést okozhat, hogy máshol solitaire a neve egy szintén egyszemélyes logikai játéknak, amelyben fatáblán elrendezett golyókat kell rakosgatva levenni.

Undo-val visszavonhatsz, a wild card a joker szerepét tölti be! A Pasziánsz játékok története a

A pasziánszhoz 52 lapos francia kártyát szokás használni, egy vagy két csomagot, van hasmenés férgekkel dzsóker lapokat ilyenkor félreteszik. A pasziánszjáték nincs rokonságban a kártyavetésselmás néven kártyajóslással.

pasziánsz szabályok

A pasziánsz pasziánsz szabályok időtöltésül választott játék, amely a A játék feléledésének jele volt, hogy az as évek elején pasziánsz szabályok első házi számítógépekre már készült néhány pasziánszprogram, a széles körben újbóli ismertté válásához pedig nagyban hozzájárult az, hogy a Microsoft Windows operációs rendszerek sokáig alapkiegészítőként tartalmaztak egy számítógépes programot"Pasziánsz" néven ez valójában a Klondike pasziánsz. A játék számítógépen történő játszásának pasziánsz szabályok közé tartozik, hogy nem kell hozzá asztalnyi sima felületet találni, és a kártyacsomag keverése is gyors és hatékony; nem utolsósorban pedig nem lehet benne csalni.

Ugyanakkor ma is kaphatók kifejezetten pasziánszozáshoz való, kis méretű lapokból álló kártyacsomagok is, azoknak, akik élvezni akarják az asztalon játszás hangulatát.

pasziánsz szabályok