Parazita légzés


kimutatja a szarvasmarha szalagféreget emberekben korbféreg betegség neve

Támogass te is! A Henneguya salminicola nevű parazitáról bebizonyosodott, hogy teljes egészében hiányzik a lélegzéshez szükséges genetikai eszköztára, ezzel ez a világ első ismert állata, amely egyáltalán nem lélegzik — írja a Live Science. A nyálkaspórások csoportjához tartozik, amelyet egészen néhány parazita légzés ezelőttig nem is állatoknak, hanem egysejtűeknek néztek a tudósok, de ma már rendszertanilag a csalánozók törzséhez tartoznak.

parazita kezelesi rend birka feregtelenito

Egy friss kutatás megállapította, hogy a H. Korábban sokkal inkább hasonlíthattak ezek az állatok a medúza parazita légzés, de mára mindentől megváltak, amire nincs feltétlen szükségük a túléléshez, például az parazita légzés és az izmaiktól is. Ezt a sort folytathatja a H. Parazita légzés feltehetően evolúciós előnyt jelent neki, mert minél egyszerűbb a DNS-e, annál hatékonyabban tud reprodukálódni, ami egy parazitánál nem árt.

gyermekek férgeinek profilaktikus szerepe Izhevsk tisztítás a parazitáktól

Azt egyelőre a Proceedings of the National Academy of Sciences szaklapban megjelent tanulmány tanulmány szerzői sem tudják biztosan, hogy légzés híján hogyan jut energiához a H. Más hasonló élőlények rendelkeznek olyan fehérjével, amellyel képesek közvetlenül a megfertőzött gazdatestből importálni a sejten belüli energiaátvitel legkisebb molekuláris egységének tekinthető ATP nukleotidot.

Elképzelhető, hogy a H.