Miert hivjak. Nyelv és Tudomány- Főoldal - Miért „melegek” a melegek?


A szerkesztőségi ebéd közben felmerült a kérdés, hogy vajon miért nevezik anyósülésnek a jobb első ülést az autóban.

gyógymód a férgek 5 éves gyermek

Kétfajta elfogadható okfejtés született a témában, amire rá is kerestünk miert hivjak neten, és több helyen is hasonló magyarázatot találunk. Az első teória Korábbi statisztikák azt mutatják, hogy autóbaleset esetén a legveszélyesebb hely az anyósülésen van, tehát ott a legnagyobb az esélye, hogy komoly sérülést szenved az utas.

Az anyósülés a legveszélyesebb hely az autóban, mivel egy ütközés során a volán mögött ülő személy reflexből úgy tekeri a kormányt, hogy saját magát védje.

gyógynövények a paraziták elleni küzdelemben

A két zölddel jelölt hely a legbiztonságosabb. A második teória Egy másik teória szerint az anyósülés elnevezés arra vezethető vissza, hogy ha a férfiak el akarták nyerni feleségük családjának tetszését, akkor sok esetben érdemes volt az anyóson keresztül cselekedni.

nem kórokozó parazita

Az anyós azonban ravasz, mint a miert hivjak előszeretettel használták ki azt, hogy a vő igyekszik a kedvükben járni, így rendszeresen fuvaroztatták magukat, természetesen a jobb első ülésen, hiszen az mégiscsak jár nekik, tehát innen származik az anyósülés elnevezés.

Szerinted miért hívják anyósülésnek?

férgek szem tünetei