Leghosszabb példány


leghosszabb példány

Ezek leghosszabb példány csőférgek és méteres mélységben élnek a tengerfenékhez tapadva, hidrogén-szulfid és metánkiáramlások szomszédságában — olvasható az eurekalert. Mivel a kutatók nagyon keveset tudnak az Escarpia laminatáról, Durkin és kollégái kutatásba kezdtek, hogy megállapítsák a faj átlagos élettartamát és megnézzék, vajon tovább él-e, mint a sekély vizekben, ugyancsak a tengerfenéki kiáramlásoknál élő rokonai, a Lamellibrachia luymesi és a Seepiophila jonesi.

  • Tudja-e, melyik az élővilág leghosszabb állata?
  • Rendszertani besorolása[ szerkesztés ] Kék bálna Kalifornia közelében A kék bálna a barázdásbálna-félék családjába tartozik, abba a családba, amelynek tagja a hosszúszárnyú bálna Megaptera novaeangliaea közönséges barázdásbálna Balaenoptera physalusa Bryde-bálna Balaenoptera brydeia tőkebálna Balaenoptera borealis és a csukabálna Balaenoptera acutorostrata is.

A szakemberek csőférget jelöltek meg a Mexikói-öböl különböző területein és megnézték, hogy az egyes példányok mennyit nőnek egy év leforgása alatt. Az egyes példányokra vonatkozó növekedési-modellt később kivetítették az egész populációra és számításba vették az elhullási, leghosszabb példány a szaporodási adatokat is.

leghosszabb példány

Ezek alapján megállapították, hogy az Escarpia laminata nagyobb egyedei évnél is idősebbek, vagyis jóval tovább élnek, mint vizsgált rokonaik. A kutató szerint az eredmények alátámasztják azon elméletet, hogy külső fenyegetések hiányában a természetes szelekció azon teremtményeknek kedvez, amelyek lassan öregszegenek és idős korukban is képesek szaporodni. A világ eddigi leghosszabb kort megélt szárazföldi gerincese egy esztendős leghosszabb példány óriásteknős volt, míg a évig élő simabálnákat a leghosszabb ideig élő emlősökként tartják számon.

leghosszabb példány

Durkin szerint az állatvilág rekordját a Balti-tengerben is megtalálható sellőkagyló tartja, amely akár fél évezredet is megérhet.