Kicsi földigiliszták, Darwin intelligens gilisztái – A talaj rejtélyes élőlényei


magányos leheletet okoz

A kicsi földigiliszták növelhetik a földigiliszták számát Magyar Mezőgazdaság A földigiliszták a talaj egészségi állapotának kulcsfontosságú indikátorai, mivel tevékenységük számtalan előnnyel jár, így nő a tápanyagok elérhetősége, javul a vízelvezetés és a talajszerkezet, ami segít maximalizálni a terméshozamot.

Számtalan kicsi földigiliszták támasztja alá, hogy a takarónövényzet elősegíti a giliszták számának emelkedését, azonban a Cranfield University kutatói most már mennyiségileg is meghatározták az emelkedést. A kutatás búza, kukorica, fejes saláta vetésforgóban ültetett takarónövényzet hatását vizsgálta alföldi tőzeges talajon egy Cambridgeshire közeli farmon és között.

férgek beöntés paraziták

A kicsi földigiliszták mustár, repcsényretek és fekete zab keveréke volt. A giliszták elterjedtségét, a talaj nitrogén- és víztartalmát két külön időben mérték; a búza- és kukoricaültetvény közé történt ültetés után a kukorica és fejes saláta ültetése között.

urticaria helminták kezelése

Kimutatták, hogy a takarónövényzet után a gilisztapopuláció háromszor nagyobb volt, mint a takarónövényzet nélküli területen. Hosszabb időszakon át történő termesztés esetén a takarónövényzet előnyei különösen szembeötlőek.

zabálják a baba drogokat

A kutatás azt is kiderítette, hogy a talajművelés káros befolyással van a giliszták számára, így a művelés mélységének és intenzitásának csökkentése elősegítheti a giliszták elszaporodását a talajszerkezet, vízbeszivárgás és a tápanyagok elérhetőségének javítása érdekében.