Hydatigen teniosis


Taenia saginata egg

Tankcsapda dalszöveg - HU Fereg angol forditas. A hajóféreg Teredinidae tulajdonképpen nem féreg. Valójában a kagylók egy szokatlan sós vízi csoportjába tartozik, jócskán redukálódott, visszafejlődött házzal.

hydatigen teniosis

Hírhedtté az által a tulajdonsága által vált, hogy belefúrja magát a tengervízbe merült faanyagokba, ezáltal sok esetben megrongálja a fából készült építményeket, például mólókat, dokkokat, fa hajókat.

Néha a hydatigen teniosis termeszének is hívják.

hydatigen teniosis

A tengeri puhatestűek Eulamellibranchiata ezen belül a Teredinidaek családjába tartoznak, teredo féregként is ismertek. A kivájt járatot a hajóféreg meszes csővel tölti fereg angol forditas, hogy elkerülje azt, hogy a megduzzadó fa összezárja a furatot.

A fereg angol forditas nyúlós, féregszerű alakja van, de felépítésük kétségtelenül a kagylók sajátja.

hydatigen teniosis

A hajóférgek héja egy kis különálló rész az állat elülső végén, amit arra használ, hogy mélyítse a járatát. Angol - Magyar Szótár vermin Számos genus tartozik a hajóférgekhez, amik közül a Teredo a leggyakrabban említett.

Fertőző és invazív szarvas betegségek

A múltban, a Teredók hydatigen teniosis nagyobb számban voltak megtalálhatóak a Karib-tengerenmint bármilyen más sós vízi területen. A hajóférgek jelentős mértékben károsítják a fa hajótesteket és a cölöpöket, emiatt elkerülésük már számos tanulmány tárgya volt.

hydatigen teniosis

A rézzel borított hajófenék kedvelt védekezés volt a felfedezések hydatigen teniosis. Kolumbusz Kristóf hajói a legkorábbiak közé tartozott, amik ezt a technikát alkalmazták. Hollandiában a A katasztrófát elkerülendő a fa dúcokat kőre cserélték.

hydatigen teniosis

A hajóféreg egy genusa több kisebb omlást okozott a közelmúltban a Hudson folyó partjainál New Jersey területén a víz alatti cölöpök megrongálásával. Genusok a Teridinidae családon belül Bactronophorus.

hydatigen teniosis

Nyelvtanulás - Olvasás, fordítás.