Férgekkel kezelték


férgekkel kezelték milyen gyógymódok vannak az emberek férgek számára

Száz férfi nem gyógyuló sebeit kezelték férgekkel MTI Két hét elteltével azonban elvesztette előnyét a féregterápia, mindkét csoport tagjainál körülbelül ugyanannyi elhalt szövet volt a sebekben, és a végső férgekkel kezelték szükséges időtartam is nagyjából azonos volt a kétféle módszernél. Az eredmény arra utal, hogy az amerikai gyógyszerügyi hatóság, férgekkel kezelték FDA által ben engedélyezett féregterápiát egy hétnél tovább nem érdemes folytatni.

férgekkel kezelték Lehet e sört inni giardiasissal

A részletesen az Archives of Dermatology című szakfolyóiratban ismertetett tanulmányban a résztvevők fele kapott féregterápiát a lábán lévő sebre, másik felét pedig sebészi úton kezelték. A féregterápia részeként steril horogféreglárvákat helyeztek a sebekre két héten át hetente kétszer, majd kötéssel fedték le a franciaországi Caen egyetemi kórházának kutatói. Sem a páciensekkel, sem az ellenőrzést végző orvosokkal nem közölték, hogy melyik terápiát kapták a lábszárfekélyes betegek.

férgekkel kezelték hogyan lehet felépülni a férgek gyógyszereiről

A felhasznált férgek egy olyan enzimet bocsátanak ki, amely feloldja az elhalt szöveteket, és egészséges szövet marad utána. A féregterápiát az utóbbi években egyre több helyen alkalmazzák klinikai próbákban, ám ellenzői a módszer veszélyeire is felhívják a figyelmet.

Elterjedése[ szerkesztés ] Megközelítőleg 17 - 25 millió ember fertőzött folyami vaksággal, akik közül kb.