Férgek rákokban


Támogass te is! Egy kolumbiai ember tüdődaganatának nagyon szokatlan oka volt: a belsejében növekvő tömeg nem emberi sejtekből származott, hanem egy galandféregből, amely benne élt.

pinworm kezelés felnőttek fórumán

Ez férgek rákokban első megfigyelt eset, hogy valaki azért lett beteg, mert a parazita rákos lett benne. A férfi HIV-es is volt, ami gyengítette az immunrendszerét, és valószínűleg szerepet játszott abban, hogy a parazita rákot kapott. Az eset valószínűleg nagyon ritka, de a kutatók szerint a HIV és a galandférgek is férgek rákokban millió embert érintenek a világban, így lehet, hogy sok eset nincs dokumentálva.

feregtelenito tabletta beadasa

A 41 éves férfi először akkor ment orvoshoz, amikor belázasodott, köhögött és fogyott több hónapon át. A CT-n daganatot lehetett látni a tüdőben és a nyirokcsomókon, de a biopszia furcsa eredményt hozott.

beöntés a paraziták tisztításához

Mikroszkóp alatt kiderült, hogy a sejtek rákosak, de nem voltak emberiek: tízszer kisebbek voltak, mint az emberi rákos sejtek. Több teszt után sikerült kimutatni a H. Férgek rákokban eredmény azért is meglepő, mert sejtek nem úgy néztek ki, mint amik egy galandféregből származnak — további tesztek viszont ezt bizonyították.

A kutatók szerint a HIV miatt tudott a galandféreg növekedni, anélkül, hogy férgek rákokban immunrendszer közbeavatkozott volna, mutációk alakultak ki, és így lett rákos.

a böjt folyamán a száj szaga acetonnal

A férfi 72 órával azután meghalt, hogy a kutatóknak sikerült megállapítaniuk daganatainak valódi okát. Az esetről szóló tanulmány a New England Journal of Medicine-ben jelent meg.

a legjobb gyógyszer férgek megelőzésére