Féregfark neve. Miért nem tűnt fel senkinek, hogy Ron Weasley és Peter Pettigrew egy ágyban alszik? - KönyvesBlog


szarvasmarha szalagféreg, mi a neve a betegségnek milyen gyógyszer férgek számára lehetséges terhesség alatt

Facebook Tumblr Tweet A Harry Potter-rajongók már eddig is találtak néhány lyukat a történetben, például nem értették, miért nem látja Harry a theszrálokat, ha kisgyerekként tanúja volt édesanyja halálának. Eddig minden lyukra volt kielégítő magyarázat, Harry például még túl fiatal volt, hogy megértse, mi a halál, amikor Voldemort megölte az édesanyját. Ám most itt az újabb lyuk, ami olyan féregfark neve, hogy akár az egész történetet megvltoztatthatta volna.

a féregférgek férgekből származnak táplálkozás felnőttek giardiasis kezelésében

Ha Fred és George öt évig birtokolták a Tekergők térképét, hogy lehet, hogy egyszer sem vették észre rajta, hogy Féregfark neve Pettigrew Ron ágyában fekszik? Peter Pettigrew volt az, aki elárulta Lily és James Pottert a sötét nagyúrnak, majd az egészet Siriusra kente, eljátszotta a saját halálát, majd évekig Makeszként rejtőzködött a Weasley-fiúknál.

J.M.W. Turner Film

A Tekergők térképe viszont könnyen elárulhatta volna a tartózkodési helyét, de a patkánynak szerencséje volt. A térképen semmi nem marad rejtve, ami a Roxfortban történik, Lupin professzor is a varázstárgy által jött rá, hogy Pettigrew életben van.

gyógynövények ellen paraziták vélemények népi gyógyszerek az emberi test parazitáira

A kérdés csak az, hogy miért nem jött erre rá valaki sokkal korábban? Fred és George már az első roxforti évükben rábukkantak a Tekergők térképére, ám Harrynek csak az ötödikben adták tovább. A kérdező azt is megjegyzi, hogy Ron már az első roxforti vonatútján arról beszél, hogy Makesz a testvére, Percy régi patkánya.

enterobiasis negatív mi ez ifa lamblia kerek féreg

Miért nem látták a Weasley-ikrek a térképen, hogy Peter Pettigrew az első két évben Percy, a következő háromban pedig Ron táraságában mutatkozott? Lehetséges ez féregfark neve A Dorkly nevű rajongói oldal egyenesen arról ír, hogy Peter Pettigrew nem felfedezése csak a kezdet.

az emberek számára féregtabletták méregtelenítés shaparenko

A Weasley-ikrek észrevehették volna, hogy Ginny a műsodik könyvben eltűnik a Titkok kamrájában az elsőben pedig még a Roxfortban megforduló Voldemortot is észrevehették volna. A kérdésre JK Rowling egy nem túl kielégítő választ adott a honlapján. Az írónő szerint nem számított volna, ha a fiúk észreveszik Petigrew-t hacsak nem hallották a féregfark neve arról, hogy Sirius megölte őt.

nem maró tojás helminták harcolnak velük

De még ha hallották is a sztorit, miért feltételezték volna, hogy az a Pettgrew, aki néha felbukkant a térképen, ugyanaz, akit Sirius néhány évvel ezelőtt meggyilkolt.

Rowling azt is hozzátette, hogy Fred és George főleg a csínjeikhez használták a térképet, így a sok név között fel sem tűnt volna nekik a férfi.

Ők négyen hozták létre a Tekergők Térképét, mely a harmadik kötetben Harry tulajdonába kerül  Ron ikerbátyai, Fred és George jóvoltából. Féregfark, Holdsáp, Ágas és Tapmancs barátsága a  Roxfortot  követően is szoros maradt, s Féregfark neve lett Harry keresztapja, majd Féregfark lett Lily és James titokgazdája, vagyis ő tudta egyedül, hová rejtőztek  Voldemort  elől a kisbaba Harryvel. Féregfark eme szerepéről nem tudott senki Siriuson és a házaspáron kívül. Féregfark elárulta Voldemortnak a házaspárt, s csellel elhitette, hogy Sirius volt a bűnös. Sőt, a saját halálát is eljátszotta, és Siriust letartóztatták Peter meggyilkolásáért.

A Reddit-felhasználók féregfark neve is rámutattak, hogy kevés a valószínűsége, hogy az ikrek ismerték a sztorit, ám Ron már az Azkabani fogolyban mesélt róla Harrynek.

Bár ezek egyáltalán nem magyarázzák, hogy Frednek és George-nak öt éven keresztül egyetlenegyszer sem lett furcsa, hogy egy ismeretlen féregfark neve minden egyes nap valamelyik testvérükkel eszik vagy alszik egy szobában.