Fereg tenger


A legijesztőbb tengeri féreg Érdekes Fereg tenger Fereg tenger. Tudja-e, melyik az élővilág leghosszabb állata?

fereg tenger does drontal plus kill giardia

Dippold Ádám A Fereg tenger kimaraorum nevű féreg a tenger mélyén, méteres mélységben található szivacsokban él, és fereg tenger rekordot tudhat a magáénak, ez ugyanis az egyik leghangosabb állat a tengerben. A férgek akár decibeles hangokat fereg tenger képesek fereg tengeramire a kutatók egészen véletlenül jöttek rá: A. Richard Palmer, az Albertai Egyetem tengerbiológusa szerint a ben felfedezett faj egyedeit nem emiatt vizsgálták, de felfigyeltek a csettintésszerű zajokra.

A biológusok feltételezik, hogy ez a vízben még hangosabbnak hatnak a csettintések.

fereg tenger egy módszer a paraziták megszabadulására, ha

A csodálatos Leocratides kimaraorumFotó: Cell Palmer szerint különösen meglepő, hogy ezeket a hangokat épp egy féreg adja ki: a faj tagjai még a háromcentis hosszt sem érik fereg tenger, áttetszőek, és igen harciasak. Palmerék szerint az állatok valószínűleg a kavitációs hatást használják ki a zajkeltéshez, bár ennek bizonyítására még további kutatások szükségesek. Ahogy azt is vizsgálják még, hogy miért adják fereg tenger ezeket a hangokat.

Dippold Ádám A Leocratides kimaraorum nevű féreg a tenger mélyén, méteres mélységben található szivacsokban él, és sajátos rekordot tudhat fereg tenger magáénak, ez ugyanis az egyik leghangosabb állat a tengerben. A férgek akár decibeles hangokat is képesek kiadniamire a kutatók egészen véletlenül jöttek rá: A. Richard Palmer, az Albertai Egyetem tengerbiológusa szerint a ben felfedezett faj egyedeit nem emiatt vizsgálták, de felfigyeltek a csettintésszerű zajokra. A biológusok feltételezik, hogy ez a vízben még hangosabbnak hatnak a csettintések.

A tengerbiológusok feltételezése szerint valószínűleg a területüket védik, ezért ordítanak fereg tenger, de nem zárják fereg tenger azt sem, hogy a különös szokás egyéb kommunikációs célokat szolgál. Nem ez a féreg az egyetlen hangos állat a tengerben: majdnem ilyen fereg tenger például a csettintőrákok is, az ő esetükben viszont világos, hogyan keltenek zajt — csettintenek az ollójukkal.

fereg tenger megszabadítva a parazitákat

Egy ben felfedezett fajuk ezzel kábítja el a zsákmányául szolgáló kis halakat, a fajt emiatt nevezték el a Pink Floydról Synalpheus pinkfloydia zenekarról ugyanis úgy hírlik, hogy egy londoni koncertjükön olyan hangosan játszottak, hogy a közeli halastó összes lakója felfordult tőle.

Kapcsolódó cikk a Qubiten:.

오이도 왕 개불 자연산 - 난전시장 / ユムシ, spoon worm, penis fish - Korean street food