Fagyasztó paraziták


A trichinella fejlődési ciklusában jelentős szerepük van a fagyasztó paraziták és a fagyasztó paraziták.

fagyasztó paraziták

Az élősködő betokosodott lárvái fertőzött disznóhús fogyasztása következtében jut az ember bélrendszerébe. A trichinellával fertőzött sertés tünetmentes.

A trichinellózisnak két szakasza van: - a bélrendszeri fázis, emésztőszervi panaszokkal hasfájás, hányinger, hányás, hasmenés, lázas állapottal járó bélgyulladás.

fagyasztó paraziták

Folytatódik a láz, melyhez izomfájdalmak, légzési és nyelési nehézség, a szemhéjak és az arc ödémája, bőrkiütések társulnak; a felszabadult toxinok pedig allergiás tüneteket, valamint a belső szervek gyulladását okozzák.

A betegség súlyos, a beteg mindenképpen kerüljön kórházba és részesüljön szakszerű kezelésben.

Gusztustalan meglepetés a halszeletben

Nagyon fontos, hogy megelőzzük az emberi trichinellózis kialakulását, ezért szükséges van a következőkre: - a sertéstartáshoz a megfelelő higiénés körülmények biztosítani, nem elhanyagolva a sertések fagyasztó paraziták kezelését a betegségek megelőzésére, valamint a patkányirtást - megakadályozni, hogy a sertések vadállatok pl.

Legfőképpen a rekeszizom amely a mellkast a hasüregtől elválasztja és a bordaközi izmok vizsgálata szükséges, esetleg a nyelv és garat izmaié is - a disznóhúst alaposan megfőzni, átsütni fogyasztás előtt FONTOS: a kutya és a macska fagyasztó paraziták kapjon nyers disznóhúst vagy belsőségeket, nemcsak a háziállatok védelmében, hanem a gazdájuk érdekében is!

Évente Nagyszámú ember hal meg a paraziták miatt!

Nem árt tudni, hogy a füstöléssel, sózással, roston sütéssel nem pusztulnak el a trichinella borsókák. Még a fagyasztás is csak akkor öli meg a parazitát, ha ºC-on történt, 1 napig, vagy ºC-on, 3 hónapig, márpedig ezek a feltételek nem teljesülnek a háztartásokban.

fagyasztó paraziták

A leggyorsabban a hírekről úgy értesülsz, ha like-olod a Facebook oldalunkat!